Водещи новини Политика

Демократична България – Добрич с грижа за развитието на областта

Аристотел заявява, че редът и справедливостта могат да бъдат гарантирани, ако съществува интелигенция, хора, добре образовани, но и въплъщаващи гражданската култура. Хора, от които обществото се учи и които са винаги готови да поемат отговорността на управлението.

Демократична България – Добрич представят на добричката общественост листа от високо образовани и активни личности, които извеждат в своята работа приоритети, важни за областта и нейното бъдеще.

 • Децентрализация  на  данъчната система.
 • Обединяване на усилията на парламента с НСОРБ за създаване на работеща подзаконова нормативна уредба за успешно прилагане на закона за управление на отпадъците.
 • Решаване на регионални проблеми чрез подобряване на транспортните връзки с област Варна.
 • Подобряване на условията за развитие на туризма и популяризиране на областта.
 • Работа в сферата на образованието за грамотност на всички, за професионална подготовка в съответствие с нуждите на бизнеса, за университети в областния център.
 • Приоритетно насочване на финансовите средства към малките и средни земеделски производители и възстановяване на поливното земеделие и подкрепа на био-земеделието, зеленчукопроизводството, овощарството, лозарството, животновъдството и пчеларството.
 • Олекотяване на режимите за създаване на дребни земеделски и фермерски стопанства и улеснена реализация на тяхната продукция.
 • Гражданско образование – подготовка на младите за бъдещо управление.
 • Организация на транспорта в полза на пешеходците и екологичните транспортни средства. Намаляване на бюрокрацията – улесняване живота на хората чрез въвеждане на електронни услуги и премахване на административни пречки.
 • Непрекъснат обществен дебат по проблемите на областта – поставянето им в дневния ред на парламента.
 • Премахване на бариерата между хората и публичното управление – повишаване доверието в държавната и общинската администрация.

Водач на листата е Албена Симеонова – био фермер и специалист по управление на околната среда. Председател е на най-голямата в България браншова организация на биоземеделци – „Биопродукти“.

Преференция 102 е Милена Керанова – специалист по Педагогика и втора специалност немски език, предприемач със семейна микро-фирма, председател на общинската организация на ПП ДСБ в град Добрич.

Преференция 103 е арх. Надежда Пампорова – професионалист в областта на устройственото планиране и градска среда. Натрупан административен опит като главен архитект на община Балчик, като експерт в областна управа. Членува активно в няколко обществени граждански организации в град Добрич и областта. Член на ръководството на местната организация на ПП Да, България в Добрич.

Преференция 104 е Димитър Франгов – ПР специалист, производител на биологична продукция и предприемач. От 10 години инвестира, работи и живее със семейството си в гр. Шабла, където създава 100 дка биосертифицирани лешникови насаждения. Развива допълнителна дейност в сферата на туризма и атракционите.

Преференция 105 е Божидар Радев – юрист по професия и земеделец в сферата на етерично маслените култури. Участва в разработване на програма за реформа в съдебната система във варианти с и без конституционни промени. Член е на ръководството на ПП ДСБ в град Добрич.

Преференция 106 е Тодор Петров – студент със специалност “Регионално развитие” в УНСС. Работи като консултант по европейски проекти. Тодор е родом от град Тервел и завършва средното си образование в ЕГ “Гео Милев” в град Добрич.

Преференция 107 е д-р Диян Хинков – лекар в неврохирургично отделение в МБАЛ Добрич АД с преобладаващ интерес в областта на гръбначната хирургия. Още от началото на Covid кризата е активно ангажиран с въвеждането в работа на новопостъпилите специализанти в болницата, както и за работата им в спешното отделение. Член е на ръководството на ПП ДСБ в град Добрич.

Преференция 108 е Владимир Лафазански – предприемач в сферата на охранителната дейност, работи в ИТ сектора, завършил “Международни отношения” и общински съветник от Демократична България в град Балчик.

Преференция 109 е Явор Димитров – програмист с професионален опит в създаването на иновативни ИТ продукти за едни от най-големите компании в света. Специалист и в хардуерните разработки. Председател на местната организация на ПП Да, България в Добрич.

Преференция 110 е Симеон Симеонов – магистър от Икономически университет – Варна по “Счетоводство и контрол”, управител на застрахователен брокер. Общински съветник от Демократична България в град Балчик. Заместник председател на ПП ДСБ в град Балчик.

Преференция 111 е Асен Атанасов – адвокат, член на Варненска адвокатска колегия. Област на експертиза: право и публична администрация, обществени поръчки.

Председател на ПП ДСБ в град Балчик.

Преференция 112 е д-р Евгени Чобанов – уважаван общопрактикуващ лекар и общественик от град Каварна. Председател на ПП ДСБ в град Каварна.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *