Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

До 2 април ще се гледат само дела с неотложен характер в Районен съд-Балчик

Само дела с неотложен характер ще бъдат разглеждани в Районен съд – Балчик, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Добрич. Мярката е въведена  от началото на тази седмица, със заповед на съдия Даниела Игнатова – и. ф. административен ръководител на съда, за периода до 2 април 2021г. Основанията на магистратите - въз основа на обективни данни за разпространението на заразата от COVID-19, сочещи увеличение на броя на заболелите съдии и служители в Районен съд – Балчик, както и с цел опазване живота и здравето на работещите в съда, и на гражданите, посещаващи съдебната палата. Заповедта е съобразена с приетите от Съдийската колегия на ВСС правила за работа на съдилищата в условията на пандемия, уточниха от РС-Балчик.

Разпоредбата указва, че в периода до 02.04.2021г., включително, да се отсрочат насрочените производства за нови дати, да не се провеждат открити съдебни заседания и да се разглеждат само дела с неотложен характер, посочени в чл. 329, ал.3 от Закона за съдебната власт. Всички отсрочени съдебни заседания да се пренасрочват за дати след 5 април 2021г., в разумен срок, с оглед техния предмет и съобразно графика на съдиите.

В заповедта е посочено още, че справките по дела трябва да се извършват само по телефоните, обявени на сайта на съда във времето от 10 до 12.00 часа или по електронен път на адрес: rsb_delovodstvo@abv.bg .

Забранява се достъпът в съдебната сграда на граждани, страни по дела, вещи лица, преводачи, адвокати и всички други лица, освен призованите по образуваните и насрочени за разглеждане дела с неотложен характер. Разпоредено е призовките и съобщенията по тези дела да се извършват по телефон или по електронен път.

Заявленията за издаване на свидетелства за съдимост се приемат от 10 до 12 часа в деловодството на съда - стая 114, при спазване на противоепидемичните мерки.

Ограничен е достъпът на магистрати и съдебни служители до съдебната сграда, с изключение на ангажираните по дежурства съобразно утвърден график за работа. Указано е на съдиите, че следва да работят дистанционно по обявените за решаване дела.

Пълен текст на Заповедта ↓

c