Водещи новини Здраве

Ковид-отделението на болницата в Добрич пълно на 100 процента, спират плановите операции

От днес за неопределен период от време се спират плановите операции в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Това съобщи за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков.

Причината за спирането на плановете операции е главоломното нарастване на болните с коронавирус, посочи лекарят. „За да ги обслужва някой трябва да се насочи медицински персонал от други отделния. Работещите в тях трябва да намалят своята дейност и да дойдат да помагат на колегите си”, обясни той. По думите му в Ковид-отделението работят 10 лекари и 12 медицински сестри.

В момента пациентите в Ковид-отделението са 60, докато не изпишем тези за днес то е пълно, каза д-р Желязков. Припомняме, че капацитетът му е 60 души. Всички шест легла в Реанимацията също са заети.

Подготвя се разкриването на допълнителни легла за болни с COVID-19, въпросът е, че първо трябва да се намери персонал, който да се грижи за тях, сподели изпълнителният директор. Засега се предвижда тези легла да бъдат на осмия етаж, там има допълнителен сектор, който ще бъде отворен. „Надявам се да се ограничим до там”, каза лекарят.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *