Водещи новини - дясно Добрич Култура Общество

Добрич се включва в световната инициатива „Часът на земята” 2021

На 27 март, за поредна година град Добрич ще се присъедини към глобалната инициатива  „Часът на земята”, която ще бъде отбелязана с изключване на част от фасадното осветление на Дом-паметник „Йордан Йовков”, храмовете „Света Троица“ и „Свети Георги“ и малка част от уличното осветление в тези райони. За инициативата в областния център на 27 март – от 20:30 до 21:30 часа, информираха от Община град Добрич.

От там припомнят, че основната насоченост на тазгодишното издание на глобалната инициатива на WWF, e връзката между хората и животните, и по-специално – за съхраняване на застрашения вид кафява мечка.

Над 7000 града от 180 държави са заявили подкрепа за тазгодишната кампания на WWF.

От глобалния фонд информират, че само за последните 50 години сме загубили 60% от популацията на диви животни. Затова тази година Часът на Земята в България ще обърне специално внимание на един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на риск през последните години.

През 2020 година WWW започна дългосрочна научна – базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на общностите към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция в решаването им.

От Община Добрич призовават гражданите да подкрепят инициативата на световната природозащитна организация WWF за справяне с климатичните промени и за опазване на природните ресурси, като загасят осветлението в домовете си между 20:30 и 21:30 часа на 27 март!

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *