Водещи новини - дясно Здраве Общество

Благотворителна инициатива събра почти 3500 лева за болно дете от Добрич

2948 лева са събрани в благотворителния търг в подкрепа на 4-годишния Йордан Веселинов Ганчев от Добрич, или по-известен като Дани. Както Про Нюз Добрич писа, той бе организиран и проведен в страницата “За нашата родина, за нашите деца” във Фейсбук.

В търга бяха разиграни две фланелки на вратари на ЦСКА. Първата – на Густаво Бусато, е закупена за 1 948 лева, а тази на Анатоли Господинов – за 1 000 лева. Средствата вече са преведени по сметката на Дани.

Към инициативата на За нашата родина, за нашите деца се присъедини и Фен клубът на ЦСКА в Добрич, от където дариха 500 лева за болното дете. Така общо набраната сума е 3 448 лева.

Малкият Дани е роден едва 1 080 грама. Прекарвайки два месеца в кувьоз е със силно увредени органи. До ден днешен детето не спира да провежда всекидневни рехабилитации, които струват на семейството около 1 500 лв. на месец. Малкият герой провежда рехабилитации в Гърция ежемесечно. Сумата за двуседмичен курс е 900 евро.

Добричкото дете е първото в страната, за което се проведе такъв търг в рамките на благотворителната кампания „За нашата родина, за нашите деца”. Идеята на проекта е да се правят ежемесечни търгове с артикули на любимия отбор. Събраните средства от тях ще бъдат дарявани за деца в нужда.

На Дани можете да помогнете чрез:

  • Банка ДСК гр. Добрич
  • IBAN:BG35STSA93000025681956
  • BIC:STSABGSF

Йордан Веселинов Ганчев.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *