Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Окончателно: За 4-ти път осъдиха 33-годишен наркодилър от Добрич

Апелативният съд във Варна е потвърдил ареста на 33-годишен наркоразпространител от Добрич, съобщиха от държавното обвинение.

С решението си, Варненският апелативен съд е потвърдил определението на Добричкия окръжен съд, с което на обвиняемия Сунай А. е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че разпространил високорискови наркотични вещества, като продал на друг мъж 68 пликчета с марихуана. Според прокуратурата, деянието е извършено в условията опасен рецидив, тъй като 33-годишният мъж вече е осъждан три пъти за сходни престъпления. 

С решението си, магистратите от Въззивния съд споделят становището на първата инстанция: установените чрез доказателства факти са достатъчни на този етап от разследването, за да се изведе обосновано предположение, че има достатъчно данни Сунай А. да е извършил деянието. Настоящият състав приема, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление. До този извод води справката за съдимост на мъжа, който е бил санкциониран три пъти за едно и също престъпление - държане и разпространение на наркотични вещества. Апелативният съд не приема, че здравословното състояние на обвиняемия налага прилагане на по-лека мярка за неотклонение.

С тези доводи, магистратите са преценили, че са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда. Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди задържането под стража на Сунай А., обвиняем в наркоразпространение, не подлежи на обжалване.

c