Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Обучение на членовете на СИК в община Балчик ще се проведе на 29 март

Обучение на членовете на секционните избирателни комисии /СИК/ от община Балчик във връзка с предстоящите избори за народни представители на 4 април ще се проведе на 29 март от 13 часа в Народно читалище „Паисий Хилендарски-1873 г.”, съобщават от местната администрация. То ще протече при спазване на утвърдените със заповед на министъра на здравеопазването епидемични мерки за здравословни условия и безопасност.

Обучението ще се проведе от представители на Районната избирателна комисия в Добрич съвместно с представители на общинска администрация Балчик, районните управления на МВР в Белия град и Албена и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. При запълване на допустимата бройка на местата в залата ще се състои второ обучение от 15 часа същия ден.

Ръководствата на политическите партии и коалиции следва да осъществят допълнителна комуникация с членовете на СИК от техните квоти и да ги уведомят за предстоящото обучение, което е от съществено значение за нормалното протичане на изборния процес, посочват от Община Балчик.

c