Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Мая Димитрова: На предстоящия вот БСП да остане първа политическа сила в област Добрич

„От срещите досега на кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” в област Добрич оставаме с удовлетворението, че хората са амбицирани да излязат да гласуват на 4 април, въпреки пандемията и наложените по-строги мерки. Те категорично искат промяна и смятат  да го покажат в деня на изборите” – каза водачът на листата Мая Димитрова.

„Жителите на нашия регион ги тревожат основно основно местните проблеми – обезлюдяване, безводие, което мъчи цялата област, лоша инфраструктура. В община Шабла голям нерешен проблем е липсата на транспорт от селата до Шабла и от Шабла до Добрич” – добави тя.

„За съжаление, за последните 12 години ГЕРБ не обърнаха внимание на тези проблеми, с министерски постановления се раздаваха пари само на определени региони, но  за съжаление не и в нашия. В края на месец януари тази година правителството започна предизборната си кампания, като беше обявено,  че с министерско постановление ще отпусне на град Добрич 1 470 000 лв. за рехабилитация на улици, но не тези, които имат най – голяма нужда, а избрани по неясен за нас начин. Именно това ме мотивира да участвам в изборите за 45-ото Народно събрание, като кандидат за народен представител” – обяснява Димитрова

Тя продължава така: „БСП избра за предизборно мото „С грижа за хората“, местният слоган на кампанията е „С грижа за Добруджа“ и това ще бъде основната задача на народните представители от „БСП за България“. Най–важното за региона е да запазим младите хора, да им предложим възможност за реализация. Мястото, където живеем е уникално по своето местоположение, на 30 – 40 км. от границата и на толкова от морето. Съвместно  с общините от региона трябва да търсим инвеститори, но, за да заинтригуваме потенциални инвеститори е необходимо да им предложим условия да развиват дейността си, инфраструктура и кадри, т.е. училищата в област Добрич да могат да подготвят квалифицирани кадри. Специалистите трябва да са в унисон с необходимостта  на пазара на труда. Вярвам, че след 4 април със „С грижа за хората“ и със „С грижа за Добруджа“ ще променим живота и бъдещето на добруджанци и на всички живеещи в България.”

„Преди 4 години  на парламентарните избори БСП в област Добрич беше първа политическа сила, за да запазим отново първото място залагаме на позитивна кампания, на кампания, която да накара тези, които не гласуват или не са взели решение за кого да гласуват, да ни дадат своето доверие. БСП  е единствената партия, която може да промени статуквото и модела на управление и да даде сигурност на хората,  с № 4 в интегралната бюлетина  можем да постигнем това” – убедена е Димитрова.

.Хората вече не вярват на празни обещания – такива, които се повтарят винаги преди избори, но за съжаление веднага след това се забравят. Затова смятам, че, въпреки непрекъснато всявания страх от пандемията, избирателите ще излязат да гласуват на 4 април и ще кажат край на срутището ГЕРБ.” – казва още Димитрова.

Тя посочва категорично: ”От началото на прехода  област Добрич  не е имала водач на листата от местните структури, за нас това е голямо доверие и най-вече отговорност. Считам, че бих била полезна в правната комисия на Парламента, тъй като от 15 години работя като адвокат, както и в сферата на образованието - имам професионален опит 5 години като учител и 11 години като зам.-директор на Финансово-стопанската  гимназия в Добрич”.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c