Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Фитнес площадка ще бъде изградена в Дома за стари хора в Добрич

Една мечта на обитателите на Дома за стари хора в Добрич е на път да се сбъдне благодарение на Фондация „Предай нататък”. В момента неправителствената организация работи по каузата за изграждане на фитнес площадка на открито в социалното заведение.

За направата й заедно с монтажа ще са необходими малко повече от 6 000 лева, вече сме на границата на събирането на средствата, съобщи за Про Нюз Добрич Георги Малчев – съосновател на Фондацията. Фитнес площадката ще е с големина около 30 квадратни метра и ще е с пет уреда. Четири от тях ще са за свободно движещи се хора, а един – за такива с двигателни затруднения.

Каузата е подкрепена от корпоративни дарители, посочи Малчев. Подкрепа Фондацията е срещнала и от най-голямата платформа за спортуващи хора в България BB-team. Фирмата, която прави такива площадки, е предложила изключително преференциални условия.

Фондация „Предай нататък” помага на Дома за стари хора в Добрич от 2019 година. Благодарение на нея в двора на социалното заведение са изградени беседки. Изпращани са сладки продукти за рождените дни на домуващите, осигурявани са музикални поздрави за празнуващите. Помощ  организацията оказва и когато в дома имаше заболели от коронавирус – осигурява дезинфектанти и имуностимуланти.

Георги Малчев сподели, че за Коледа пък обитателите на Дома за стари хора в Добрич са изненадали своите приятели от Фондация „Предай нататък”. Те са изпратили измайсторени от тях ръкавици и калъфи и разделители за книги.

Като инициатива „Предай нататък” съществува от пет години. На 13 март, когато беше обявено извънредното положение в страната, е регистрирана като фондация.

c