Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Пролетта дойде в Детска ясла „Пролет“ в Добрич за 45-а година

Празник имат днес децата и екипът на Детска ясла „Пролет“ в Добрич. Празнуват настъпването на пролетта и рожден ден - 45 години от отварянето на яслата. Заради извънредните мерки празникът ще бъде нетрадиционен, но ще го има. Ще го отбележат с видео спектакъл  „Пролетна приказка“, в който малките участници се превъплъщават в цветенца, пчелички, пеперудки, лястовички  и всяка група се представя със свой танц. Децата от група „Синчец“ демонстрират своите музикални умения и изпълняват химна на детската ясла, а Преслава от група „Лале“ поздравява всички деца и родители със стихотворението „Нашата ясла“. 

Яслата отваря врати през далечната 1976 година и съхранява и до днес красивите спомени на стотици деца и техните родители, на десетки колеги и приятели с големи сърца.

Вече 45 години Детска ясла „Пролет” отстоява мисията си да бъде храм, в който се отглеждат и възпитават талантливи, любознателни, знаещи и можещи деца и им помагат да израснат добри и достойни хора.

В момента тя се посещава от 100 деца на възраст от 1 до 3 години разпределени в 5 групи. За тях се грижат 2-ма педагози, 10 медицински сестри, 10 детегледачки и 6 души административен и помощен персонал.

Всеки, който е имал дете, посещавало детска ясла, знае какъв колосален труд полагат хората, които се грижат за тях. Виждали сме как ги поемат, когато са още бебета и когато отидем на първото тържество се изненадваме колко са послушни, колко са се променили и колко можещи са станали, а това се постига с много търпение и любов.  

Благодарим Ви и честит празник!

c