Водещи новини - дясно Крими Общество

Няма информация фалшивите петдесетолевки, печатани във Варна, да са засичани в област Добрич

Няма информация на територията на област Добрич да са засичани от фалшивите петдесетолевки, печатани в работилница във Варна, съобщиха за Про Нюз Добрич от полицията и прокуратурата в Добрич.

От ОДМВР-Варна днес информираха, че на 15.03.2021 г., в рамките на три часа, от денонощен магазин, от таксиметрова фирма и от пицария във Варна са получени сигнали, че за стоките и услугите им е платено с неистински банкноти, купюр 50 лева.

При незабавните действия на полицейските служители бързо е установено, че мъж на 21 години, криминално проявен за грабежи, е съпричастен към деянието. Установена е и нарочно наета за престъпна дейност квартира във Варна.

Със случая е запознат прокурор при Окръжна прокуратура – Варна и под негов надзор на 19.03.2021 г. са предприети действия по претърсване на адреса. В апартамента е намерена действаща печатна работилница за неистински парични знаци. Иззети са над 80 готови фалшиви банкноти, копюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера, емисия 2019 г., и над 500 броя неизрязани неистински банкноти, също копюри от 50 лв.

Намерени и иззети са също и устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок от 24 часа, а по-късно, с постановление на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна, е задържано за срок от 72 часа. Работата по случая продължава, с оглед установяване съпричастност и на други лица към престъпните деяния.

Изображение
снимка: МВР
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *