Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ковид-инфекция отложи отново делото за добива на природен газ в област Добрич

Насрочена е нова дата на заседанието по делото за добива на природен газ в Добричко. Това съобщиха от пресцентъра на Административен съд - Варна.

След като датата на  заседанието по адм. дело №1060/2018 г. беше вече веднъж отложена за 26 март 2021 г., по искане на пълномощника и процесуален представител на заинтересованата страна Ив. К., днес в съда е постъпило ново искане от адвокатите на жалбоподателя, за нова дата на съдебното заседание. Основанието - поради разпространила се Ковид инфекция в адвокатското дружество и необходимостта от поставянето им под карантина като контактни лица.  

Съдът е насрочил следващото заседание по адм. дело №1060/2018 г. на 19 април 2021 г. от 10.30 ч., когато предстои да бъде разгледана здравно-екологичната експертиза и изслушано вещото лице д-р Д.Т.

От АС-Варна припомнят, че делото бе образувано през 2018 год. по жалба на „Русгеоком“ ЕАД – гр. София срещу Решение на Директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Варна, с което е отказано одобряване на осъществяването на инвестиционно предложение за проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич.

c