Водещи новини - дясно Генерал Тошево Образование Общество

Гимназисти от Ген. Тошево на европейски финал на олимпиадата по статистика

Ученици от VIII а клас  на Професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински” в Генерал Тошево се класираха за финалния кръг на Европейската олимпиада по статистика, съобщават от учебното заведение.

В отбора са Жанет Георгиева, Момчил Буюклиев и Иво Димитров, техен ментор е Севдалина Бонева – преподавател по Математика и Физика и астрономия. Тимът се класира на четвърто място в Националния кръг на IV Европейска олимпиада по статистика за ученици в конкуренция на 301 отбора от 98 училища от 38 града. С този успех отборът е сред петте в страната, които получават право на участие в Европейския кръг на олимпиадата за категория ученици от VIII-IX клас.

Първите два етапа включваха решаване на задачи по математика, обработка и анализ на статистическа информация. Методическа помощ на учениците оказаха и Ангел Ангелов – учител по Икономически дисциплини, и Станислав Георгиев – преподавател по Приложни програми.

Високото ниво на обучението по Математика, Информатика и Икономика  в ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ може да изведе учениците до европейски финал, посочват от учебното заведение.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *