Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

За 10 дни: Часовете в училища и детски градини ще са в онлайн среда

От 22 март (понеделник), за 10-дневен период, се преустановяват присъствените занятия в детските градини и училищата. Анти-ковид, разпоредена със заповед на министъра на здравеопазването, се въвежда заради увеличената заболеваемост в страната.

В периода 22-31 март 2021 г., учебният процес за учениците от 1 до 12 клас, практиките, стажовете, дуалната система на обучение, изнесените учебни часове и изпитите в училищата ще се провеждат от разстояние.

Дейностите в центровете за подкрепа за личностното развитие ще бъдат онлайн, доколкото и ако е възможно. По изключение за децата и учениците със специални образователни потребности, при заявено желание на родителите им и при възможност да бъдат осигурени отделни дейности за подкрепа за личностно развитие, занятията може да се осъществяват присъствено, ако се извършват индивидуално с детето или ученика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

Педагогическото взаимодействие с децата от детските градини ще се провежда от разстояние, в електронна среда (ако има такава възможност), с участието на родителите, съобразно възрастта на децата. До 30 минути дневно, според заповед на министъра на образованието.

Предвидените ученически олимпиади и състезания за този период от време се отлагат. Новите дати ще бъдат определени до 8 април.

източник: Министерство на образованието

c