Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Рекордните 3,5 тона капачки събраха за болницата в Добрич

Рекордно количество пластмасови  капачки събраха организаторите на кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“ от сдружение „Заедно правим добрини“. Младите хора, които отделят от свободното си време за начинанието, почистиха и предадоха 3.5 тона капачки.

Това е първото предаване на капачки за 2021 г.

Около 20 тона са събраните и предадени на изкупуваща фирма капачки от началото на кампанията през 2017 година до края на 2020 г. С получените средства са закупени устройства за болницата. През септември 2018 година е дарен пациентен монитор за родилното отделение, а на следващата година – родилно легло. После бил осигурен още един пациентски монитор, защото старият болничен се развалил. Миналата година е дарен видеоларингоскоп.

„Благодарим на всички, които се включиха в почистването и сортирането на капачките, наистина отметнахме много работа. Благодарим на „Господинови Строймаркет“ за помощта при транспортирането им. Пожелаваме си и занапред да срещаме все повече толкова всеотдайни и подкрепящи ни хора. Заедно правим добрини!“, посочиха организаторите на кампанията.

 Всеки, който иска да се включи и е събрал пластмасови капачки, както и жълти стотинки, може да се свърже с тях чрез фейсбук страницата „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“, за да бъде насочен какво да направи.

На няколко места в област Добрич има поставени съоръжения за събиране на капачки. В Добрич те са пред Общината, пред х-л „Добруджа“ и пред офиса на ГЕРБ. Съоръжения има и в Тервел, Ген. Тошево и село Стефаново.

На сдружението е предоставен склад, където се отварят всички туби и сортират на ръка капачките.  „Всичко трябва да мине през ръцете ни, защото в тубите сме намирали камъни, метални капачки, гумени предмети, разни боклуци. Молим хората да предават само пластмасови капачки, без други примеси, за де се улесни процесът по-нататък. Складът се намира в бившата „Търговия на едро“ и е даден безвъзмездно от собственика на „Изида“ Младен Матеев.  

c