Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Педагог от Тервел с признание от Министерството на образованието на Москва

Признание от Министерството на образованието на Московска област получи Диана Йорданова – директор на Детска градина „Здравец” в Тервел. Днес в детското заведение пристигна сертификат на ведомството за участието й в международната научно-практическа интернет конференция „Предучилищното образование: проблеми, тенденции на развитие и иновации”.

Научният форум се проведе през октомври м. г., сподели за Про Нюз Добрич Йорданова. В него тя изнася доклад на тема „Професионалната компетентност на педагога в патриотичното възпитание на децата от предучилищна възраст”, представя и презентация. „Моят доклад бе свързан с начините, по които организираме тази дейност в детската градина. Запознах ги със съхраняването на българските народни обичаи, начина, по който запознаваме децата с тях”, сподели директорът.

На международната конференция Йорданова представя и практикума „Хитър Петър и Богдана на мегдана”, проведен в детското заведение в Тервел преди три години. В него участват директори от цялата страна. В рамките на проявите деца и педагози показват стари игри, на които са играли бабите и дядовците ни – „Прескочи кобила”, „Онче бонче” и други, как са плетени кукли и т. н. В нашата детска градина определено не отдаваме голямо значение на играчки, свързани с новите технологии, много малко време се отделя на гледане на телевизия, сподели директорът. По думите й те пречат на развитието на мисленето на децата.

Диана Йорданова е получила покана за участие и в друга научен форум на Министерството на образованието на Московска област през юни т. г.

Наскоро в ДГ „Здравец” в Тервел е получено класирането от участие в конкурса „Малкият гений”, организиран от московска асоциация. В него децата се представят с произведения, които изработват сами в седем направления – от природни и рециклирани материали, от Раклата на баба, от непотребен текстил, хартия и други. В конкурса всяко дете изработва и уникална играчка. В надпреварата се включват шестима педагози с 12 деца, произведенията на всички малчугани са класирани на първо, второ и трето място. В детската градина в Тервел очакват да пристигнат и наградите.

c