Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ремонтират пешеходна алея в Тервел и улица в с. Бонево

Обществена поръчка, която предвижда ремонт на две улици, обяви Община Тервел. Тя е с две обособени позиции и предвижда обновяване на пешеходна алея в Градския парк на Тервел и на улица 11-а в с. Бонево.

Пешеходната алея в Градския парк в Тервел е изградена преди повече от 50 години. Средствата за ремонта са разчетени за участък с дължина 730 метра. Асфалтовото покритие е силно увредено, на места с наклон липсва изцяло. Под асфалта има здраво заклинен пласт от едър ломен камък, който също е деформиран и на места изронен.

Улица 11-а в с. Бонево, която също е изградена преди около 50 години, е обитаема, достъпна и от двете страни. Дължината й е 100 м. Положени са бордюри, които са добре съхранени. В резултат на денивелацията асфалтовото покритие в големи участъци липсва. Деформиран е и пластът от трошен камък под асфалта.

Текущият ремонт на двете улици цели да бъде възстановена проходимостта на уличната настилка. Предвидени са няколко основни вида строителни работи: почистване на асфалтовата настилка от наноси, фрезоване за профелиране и изравняване, подготовка на основата за полагане на пластовете на настилката, направа на трошенокаменна настилка с дебелина 5 см и след уплътняването й полагане на плътен асфалтобетон със средна дебелина 5 см за износващ пласт.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 53 333 лева без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти е 8 април.

c