Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Община Добрич: С увеличени заплати от 1/01/21 са служителите във функция „Здравеопазване“

С увеличи заплати, от 1 януари 2021 г., са всички служители във функция „Здравеопазване“, информираха от Община град Добрич.

В споразумение със синдикалните организации-Федерация на синдикатите към КНСБ и „Подкрепа“, в Община град Добрич е договорено увеличение на възнагражденията на всички служители във функция „Здравеопазване“.

В информацията от Общината се каза: По-високи начални основни месечни работни заплати ще получат лекари, медицински специалисти, педагози, служители и работници, работещи в Детско и училищно здравеопазване, Детски ясли и Детска млечна кухня, считано от 1 януари 2021г.

Актуализираното основно трудово възнаграждение на медицинските сестри и педагози в детските ясли става 1220 лв., на медицинските специалисти в здравните кабинети в детски градини и училища -1100лв, а на лекарите - 1330лв.

През последните години, Община град Добрич осъществява трайна и последователна социална политика във функция “Здравеопазване“, като ръстът на заплатите на медицинските специалисти само за последните две години бележи завидните 35%, което  нарежда Община Добрич на първите места сред общините, сочи анализ на експертите в общинска администрация.

c