Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Предложение за разкриване на медицински филиал в Добрич внасят в ОбС

Докладна записка за даване на съгласие за разкриване на филиал на Медицински университет-Варна в Добрич ще бъде внесено на предстоящото заседание на Общинския съвет /ОбС/, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. По думите й за разкриването на филиала има процедура и ред, които трябва да се спазят.

Д-р Баева обясни, че първата стъпка бе анкетата за проучване на нагласите на гражданите. Вече са получени и писма за подкрепа от лечебните заведения, съсловни организации и институции, които са свързани със здравеопазването. След даване на съгласие от ОбС следва определяне на място, където ще бъдат разположени филиалът, библиотека, общежитие, място за изхранване, спортна база.

Следващата стъпка е подготовка на документите за внасяне пред Националната агенция за оценка и акредитация. Нейни представители трябва да дойдат на място, да огледат обекта, да кажат дали са съгласни, обясни зам.-кметът. От там нататък следват общи стъпки с Медицинския университет, посочи тя. По думите й едновременно се действа пред две министерства – на здравеопазването и на образованието и науката.

Още не е решено къде ще се намира филиалът, обмислят се различни варианти, каза д-р Баева. Сред тях са Центърът за бизнес и култура и старата сграда, в която навремето беше медицинският колеж.

c