Водещи новини - дясно Здраве Общество

Дете на 15 години е с COVID-19 в болницата в Добрич

Дете на 15 години се лекува в Ковид-отделението на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, научи Про Нюз Добрич от изпълнителния директор д-р Георги Желязков. Засега при детето болестта протича стандартно, спокойно е и няма нещо притеснително, каза лекарят.

Към днешна дата в стандартния сектор на Ковид-отделението пациентите са 45 при капацитет 60. В Реанимационния сектор всички шест легла са запълнени. Пациентите са на средна възраст 45-50 години.

Д-р Желязков сподели, че ако се наложи болницата в Добрич има готовност да разкрие допълнителни легла за болни с коронавирус. Част от тях ще бъдат на осмия етаж, където се намира Ковид-отделението. Може би такива ще бъдат разкрити и в старото Инфекциозно отделение, каза изпълнителният директор.

Пациентите в момента в Ковид-отделението на Многопрофилната болница за активно лечение в Балчик са 15 при капацитет 18, съобщи управителят д-р Пламен Димитров. Възрастта на болните е над 50 години, млади хора няма.

По думите на д-р Димитров ако се наложи в болницата да бъдат разкрити допълнителни легла ще е много трудно, ще трябва да бъде отцепен друг етаж, друго отделение. Но по принцип няма невъзможни неща, ще действаме в зависимост от ситуацията, допълни лекарят.

И в двете болници няма пациенти с COVID-19, които да са били ваксинирани.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *