Водещи новини - дясно Образование Общество

Жълти стотинки в подкрепа на болни деца събират в ОУ „Ст. Караджа” в Добрич

В акцията „Деца помагат на деца” на кампанията „Жълти стотинки” се включиха учениците от иновативното ОУ „Стефан Караджа” в Добрич, научи Про Нюз Добрич от педагогическия съветник Катя Косева. Тя сподели, че към нея се е обърнал представител на кампанията от Добрич и е предложил да се присъединят към инициативата.

Учениците с желание откликнали и са включили в благотворителната акция. Инициативата веднага е възприета от Ученическия съвет, който е започнал подготовка и е разпространил информация сред своите съученици. Децата сами са си подготвили кутиите. По-малките – от първи до четвърти клас, участват в кампанията благодарение на своите класни ръководители, които са създали нужната организация. По-големите сега са в дистанционно обучение, Катя Косева се надява скоро да се върнат в присъствена форма и да продължат да събират жълти стотинки.

Педагогическият съветник обясни, че първото предаване на събраните стотинки ще е на 1 юни, а второто – на 1 декември.

Провеждането на кампанията в ОУ „Стефан Караджа” е подкрепено от ръководството на учебното заведение. „Целта на инициативата е да се възпита в децата желание за доброволчество и взаимопомощ”, коментира Катя Косева.

С набраните средства в рамките на кампанията „Жълти стотинки” всяка година се помага на детска болница или отделение за деца. Припомняме, че през 2010 година сумата от 9 500 лева бе предоставена на Неонатологичното отделение към Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич за закупуване на монитори за кислородна сатурация на недоносени бебета.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *