Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Украинка и израелец си казаха „Да” в Обредния дом в Добрич

Украинка и израелец с руски корени сключиха граждански брак на 18 февруари в Обредния дом в Добрич. От там посочват, че това е продължението на една екзотична история, ознаменувала любовта.

Двамата се събират чрез сайт за запознанства. Тя е студентка в Киев, а той – в горещ град в Израел. За своя съвместен житейски път младоженците избират дом в едно китно добруджанско село заради умерения климат, спокойствието и красивото близко Черноморие. От любовта на компютърния специалист и учителката се ражда най-мъничкият свидетел на бракосъчетанието – осеммесечния им син Ян.

В архивите на Обредния дом има и други подобни истории. През януари 2007 година се бракосъчетават рускиня и англичанин, през август 2012 г.- двама англичани, които живеят в добричко село, през 2016 г. – двама руснаци, през октомври 2019 г. - колумбиец и украинка.

С тази статистика се прави изводът, че браковете между чужденци в Добрич ще продължат. Те са разрешени ако поне единият от двамата младоженци е с постоянно пребиваване в България, посочват от Обредния дом.

c