Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Определиха концесионера на морски плаж „Каварна”

На заседание на Министерски съвет /МС/ е определен концесионерът на морски плаж „Каварна”, община Каварна, съобщават от правителствената пресслужба. След проведена открита процедура МС упълномощава министъра на туризма да сключи договор за концесия с „Роял Бей” ЕООД в едномесечен срок от влизане в сила на решението за определяне на концесионер на морския плаж.

Концесионерът се избира за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 42 602,92 лв. без ДДС. За всяка календарна година от срока на концесията то е определено съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 5,90 на сто.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 15 г. да предоставя 1 чадър на цена в размер до 10 лева с ДДС и 1 шезлонг на цена в размер до 10 лева е ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Инвестициите, свързани с обезопасяване и подобряване на достъпа до акваторията на морския плаж за срока на концесията, са в размер на 53 072 лева с ДДС.

c