Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

„Пчеломания“ ще се състои само на открито, 37 фирми са потвърдили участие в Добрич

„Към този момент мога да кажа, че изложението „Пчеломания“ ще се проведе. То ще бъде само на открито, в СК „Простор, съгласно последната заповед на Областния щаб по здравеопазване“, заяви за Про Нюз Добрич Звезделина Иванова, изпълнителен директор на Добрички панаир АД.

Дружеството организира пчеларското изложение, което ще се проведе в периода 25 - 28 март. Панаирът традиционно се провежда през месец март, но миналата година, заради първия локдаун се състоя в края на месец май.

Щандове в зала „Добротица“ няма да има заради забраната за провеждане на масови мероприятия на закрито. В откритите панаирни пространства ще се спазват строго разпоредените мерки – задължително носене на маски, дистанция, еднопосочно движение. Всички фирми са уведомени за условията, при които ще се проведе събитието. Официално откриване и съпътстващи мероприятия няма да има. „Надяваме се и времето да бъде с нас, за да има добри условия за изложителите“, посочи Иванова.

37 са към момента фирмите, заявили участие в „Пчеломания“. Те ще представят пчелни продукти и производи, пчеларски инвентар и оборудване, восъчни основи, храни за пчели, лицензирани майкопроизводители, мед и пчелни продукти, семена за цветя и зеленчуци, дръвчета, лози. Участие е заявила и фирма от Сърбия, която произвежда пчеларски инвентар.

Поредното издание ще даде възможност за нови бизнес контакти, сравняване с конкуренцията, обмяна на опит, запознаване с нови технологии с нови продукти и тенденции в развитието на пчеларството.

Добрички панаир АД организира и търговско изложение, което ще се проведе от 5 до 10 април на паркинга на х. „България“. Към момента са се записали за участие 13 фирми. 

c