Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

От хиляди километри жена от Добрич благодари на лекар в Спешно отделение

Благодарност към д-р Мила Георгиева от Спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич изказва нашата съгражданка Ивелина Крайчева. Тя живее в Белгия и е изключително благодарна за информацията, която е получила от добричката лекарка при приемането на майка си в лечебното заведение.

Крайчева разказа, че майка й Пенка Крайчева, на 77 години, от няколко дни не се чувствала добре. Вчера й е направен тест за коронавирус в ДКЦ I и от там я изпращат в болницата. В триажния сектор жената е прегледана от д-р Мила Георгиева, която й прави всички първоначални изследвания, след което е приета в Ковид-отделението.

Съгражданката ни се обажда на централата и се свързва с д-р Георгиева. Три пъти получава по телефона от нея информация за майка си. „Тя усети, че съм много притеснена. Каза ми: „Когато искате нещо да научите, търсете ме”. Такава човещина усетих, че просто съм възхитена”, сподели Ивелина Крайчева.

За майка си, която утре има рожден ден, разказа, че е с двустранна пневмония, но не е с апарат за обдишване.

„За мен това е голям стрес – майка ми влиза в Ковид-отделение с коронавирус. И да усетиш такава топлина е много радващо. Има шанс за Добрич”, сподели съгражданката ни от Белгия. От сърце тя пожелава на д-р Мила Георгиева да е много здрава, винаги да е така всеотдайна и с такава човечност да подхожда към професията си. 

c