Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Младоженци от Добрич и родителите им сключиха едновременно брак

За интересно решение на младоженци от Добрич разказват от Обредния дом в града. След като млада двойка обявила своя брак, подписи положили и си разменили пръстени и техните родители, които вече имали 25 години съвместен живот зад гърба си. Такива събития са уникални и рядко срещани в историята на Обредният дом, но се помнят от поколенията и съживяват в спомените им, споделят от общинската институция.

Разказват и за най-бялата сватба. На тържеството между българин и украинка на морския бряг в Кранево младоженците и техните кумове решават да са облечени в бяло. Те поканват и всички гости също да са с бели дрехи. На този бял фон, синьото море и живите цветя засиява красива и уникална сватбена картина.

И ако по някои сватбени традиции само булката трябва да е в бяло, то явно в Украйна това не важи, споделят от Обредния дом. От там обясняват, че сватбените тържества са с доминиращ цвят и тогава всички сватбени аксесоари и роклите на шаферките са в него. Понякога се стига и по-далече - да се задава цвят и в облеклата и на гостите.

c