Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Около 6000 евро не достигат за рехабилитация в Сърбия на прикования в количка Митко от Оброчище

Утре рано сутринта прикованият в количка Димитър Стоев от село Оброчище ще отпътува за Нови Сад, Сърбия, съобщи той в социалната мрежа. Там ще му бъде извършена третата поред трансплантация на стволови клетки, след което ще последва рехабилитация. Тя ще е с продължителност два месеца, но до момента са събрани необходимите средства за около един.

Аз съм много оптимистично настроен към тази рехабилитация, имайки предвид резултатите от лечението до сега, споделя Митко. Припомняме, че той съобщи за промяна в състоянието си още след първото вливане на стволови клетки. „С рехабилитатора ми усетихме лека разлика още след 15-20 дена, а сега след 2-та процедура разликата е осезаема – тялото и мускулите ми са по-свободни, а там, където до сега имаше просто движения, вече се усеща и сила”, сподели той.

Нужните средства за рехабилитация са 16 350 евро. Необходими са още около 6 000 евро. Обръщам се към Вас отново с молба да ми помогнете да съберем останалата част от сумата и да завърша предвидените 2 месеца рехабилитация, отправя апел Митко.

Припомняме, че през 2014 година Димитър Стоев получава тежка травма на четвърти шиен прешлен при гмуркане в морето във Франция. Следва мигновена парализа и загуба на съзнание. Събужда се няколко дни по-късно в болница, парализиран и без спомени за случилото се. Интензивното му лечение продължава около месец, след което е настанен в рехабилитационен център, където прекарва около 7 месеца. За това време претърпява няколко операции. Успява да се раздвижи леко, но като цяло остава парализиран. При връщането му в България става ясно, че тук няма центрове за хора в неговото състояние. Вече седма година младият мъж е прикован в леглото или в инвалидната количка.

Всеки, който има възможност и желае да помогне на Димитър Стоев, може да го направи чрез:

  • IBAN: BG56 CECB 9790 40G1 4865 01
  • BIC: CECBBGSF
  • ЦКБ Клон Варна
  • Димитър Стоянов Стоев
c