Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Добруджа 07 завърши на шесто място в редовния сезон на Суперлигата

Волейболният Добруджа 07 завършва на шесто място в редовния сезон на първата осмица в Суперлигата. Тази вечер тимът от Добрич записа осма загуба, след като отстъпи с 1:3 гейма като гост на Нефтохимик Бургас.

Така Нефтохимик успя да вземе реванш от противника за поражението с 0:3 гейма от седмия кръг при гостуването си в Добрич.

Добруджанци бяха безапелационни в първия гейм, но не успяха да задържат темпото и волейболистите от морския град успяха да надиграят противника.

Гостите отбелязаха добро начало на мача, като поведоха в резултата с убедителна разлика. След това обаче домакините се мобилизираха и, възползвайки се от грешките на "зелените" от Североизтока, наложиха волята си.

Решителната четвърта част премина с размяна на лидерство, но в крайна сметка шампионите отново надделяха, благодарение на стабилната си игра на блокада. Денис Карягин реализира победната точка именно с точка от този елемент.

Очаквано, той бе най-резултатен с 22 точки (1 ас, 7 блокади), с 16 точки се отчете Жани Желязков (2 аса). За добричлии Мартин Мечкаров завърши с 11 точки (1 ас, 2 блокади).

Равносметката от редовния сезон за Добруджа 07 е 6 победи и 8 загуби и 20 точки. Предстоят плейофи, но преди това добричлии играят полуфинал в турнира за Купата на България срещу Монтана на 18 март.  

Източник: bgvolleyball.com

Снимка: Момчил Тодоров

c