Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич се включиха в онлайн събитие на Националната асоциация на зърнопроизводителите

Йордан Янакиев и Емил Илиев от 11 „а“ клас на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич взеха участие във втория уебинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите, от серията онлайн събития „Земеделие 2021“, съобщиха от гимназията.

В първата част на срещата лектори от фирма  „Синджента“ представиха водещи решения в борбата с плевелите и болестите при житни култури, царевица и слънчоглед. Във втората част  на уебинара  беше представена актуална информация за бъдещата Обща Селскостопанска Политика /ОСП/ на Европейския съюз. Координаторът на звеното за ОСП към МЗХГ презентира темата: „ОСП – напредък и бъдеще, преговори в ЕС за новия програмен период 2023-2027“.

В края на месец февруари, ученик от добричката гимназия показа знания по време на първия уебинар, организиран от НАЗ. Йордан Янакиев от XI а клас, специалност „Техник на селскостопанска техника“, се включи в онлайн събитието и даде правилни отговори във викторина, организирана от лекторите.

За познанията си ученикът получи награда – чувал със семена от новите хибриди на семенарска компания. Желанието на Йордан е да засее семената през предстоящата кампания върху производствените площи на учебното заведение. Той ще проследи как хибридите ще се представят на полето на Аграрната гимназия. В учебното заведение се обучават възпитаници от цяла Добруджа в професиите техник на селскостопанска техника и производител на селскостопанска продукция.

c