Водещи новини - дясно Общество Тервел

Селскостопански сгради, търговски обекти и жилища се изграждат в община Тервел

През последните 14 месеца в Община Тервел са издадени общо 40 разрешения за строеж, съобщават от местната администрация. Инвестициите са разнообразни.

Осем от строежите са за земеделски стопани – разширение на халета за животни, преустройство на склад и тръбен кладенец към действаща ферма за говеда в с. Сърнец, разширение на кравеферма и навес към нея на собственик в с. Кочмар, още два склада за селскостопанска продукция в с. Кочмар, всеки на различен собственик и един хангар в с. Нова Камена.

Изграждат се нови търговски обекти – магазин в с. Коларци, още два магазина в Тервел. Отново в Тервел се преустройва търговски обект, като се запазва предназначението му. Има разрешение за строеж и на пункт за автодиагностика в Тервел и на работилница в с. Проф.Златарски.

Строителството на жилища, за които е издадено разрешение за строеж, обхваща три пристройки на жилищни сгради в Тервел, нова жилищна сграда в града и гараж в с. Орляк. Две търговски сгради стават жилищни – една в с. Балик и друга – в с. Попгруево.

Извършват се и друг тип инвестиции – малка фотоволтаична инсталация в Тервел, приемо-предавателна станция в с. Безмер, изместване на кабелни линии и външно кабелно захранване в Тервел, подмяна на кабелни трасета, разширение на газопреносна мрежа, пункт за газови бутилки – всички в Тервел.

Държавното ловно стопанство е получило две разрешения за строеж – за реконструкция на два горски пътя – тези към местностите „Данкулак“ и „Кьостата“. Джамийското настоятелство в с. Жегларци е получило разрешение за строеж на джамия и помощна сграда към нея.

Община Тервел е получила разрешения за строеж за основни ремонти – за покрив на Блок 1 (общински), за покриви на Дома за стари хора, СУ „Йордан Йовков“, ОУ “Христо Ботев“ в с. Зърнево, за паркинги на блоковете по ул. “Хан Аспарух“, за реконструкция на трибуните на стадиона и за възстановяване на свлачището на язовирната стена на язовир „Тервел Х“ .

В сравнение с други години равносметката за белязания от ограниченията на Ковид период сочи по-малко издадени разрешения за строеж за търговски, жилищни и общински обекти. При общинските обекти обаче има една особеност – голяма част от проектите, които Общината ще реализира през 2021 г., а сред тях са много улици, сгради, площад , са по разрешения за строеж от предходни години.

Разрешенията за строеж на Общината обичайно се издават при кандидатстване по съответните програми, от където се очаква финансиране с вече подготвени инвестиционни проекти. За жилищните и търговските обекти обаче ограниченията и затварянията на отделни сфери от търговията определено води до по-ниска инвестиционна активност от обичайната за Общината.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *