Водещи новини - дясно Крими Общество

Рецидивист от Добрич ще лежи 4 години зад решетките за източване на чужди карти, издирват го зад граница

Състав на Окръжния съд в Добрич е осъдил двама подсъдими по дело за ползване на данни от платежен инструмент без съгласието на титуляра, съобщиха от пресслужбата на съдебното ведомство.

Подсъдимият К.К. от Добрич е бил признат за виновен в това, че в условията на продължавано престъпление – от неустановена дата през месец май 2017г. до 10 юни 2017г., в Добрич и Варна, използвал данни от 3 откраднати банкови карти. Престъплението било извършено в съучастие с другия подсъдим по делото – В.П. от Варна, който е действал като помагач, след обещание за материални облаги. Съдът е признал и В.П. за виновен, че в качеството на помагач умишлено е улеснил извършителя да използва данни от платежните инструменти.

Според описаното в обвинителния акт, подсъдимият В.П. придобил банковите карти чрез кражби и грабеж, предоставил данните им на съучастника си в Добрич, който впоследствие ги използвал. Общата стойност на придобитото вследствие транзакциите възлиза  на 1232.07 лева.

Добричлията – К.К,. е признат за виновен и по второто му повдигнато обвинение, че е съхранявал в компютърна конфигурация в дома си информация за съдържанието на 9 банкови карти, издадени от български и чужди финансови институции. За двете деяния той получава общо наказание лишаване от свобода за срок от 4 години, както и глоба от 2 000лева.  Постановената спрямо него присъда е задочна, тъй като мъжът е напуснал страната и е в неизвестност. В съда, той е бил представляван от упълномощен негов защитник.

Съучастникът му – В.П., е осъден на 2 години лишаване от свобода и глоба от 1000 лева.

От съдебната институция оповестиха, че и двамата подсъдими са с многобройни минали осъждания. Към момента варненецът В.П. изтърпява наказание „лишаване от свобода“ в затвора в град Варна.

Съдът е потвърдил взетата по отношение на подсъдимия К.К. мярка за неотклонение „задържане под стража“ до привеждане на присъдата в изпълнение, след установяването и задържането на лицето.

От Окръжен съд – Добрич информират, че постановената спрямо К.К. присъда не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *