Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

В Албена вече има медицинска програма за рехабилитация след Covid-19

Албена всяка година удовлетворило и най-високите изисквания на близо 11,5 милиона доволни гости от целия свят, които избират ваканция в дестинацията с 52-годишна история. Ваканционното селище съчетава невероятните природни богатства като минерални извори, лечебна кал, дивите и лонгозни гори на национален резерват Балтата, безкрайното и спокойно Черно море, златистият и копринено мек пясък, носител на еко отличието за чистота „Син Флаг“ е и сред най-предпочитаните дестинации за медицински туризъм.

Албена винаги се е стремяла до подсигури на своите гости най-високо ниво на обслужване. След обстоен анализ и консултации с най-добрите експерти в областта на рехабилитацията и в следствие на пандемията, която държи света в напрежение вече една година, Албена разработи специализирана постковид медицинска програма за рехабилитация, съобщават от компанията.

Под ръководството на водещи медицински специалисти в областта на пулмологията, кардиологията, неврологията  и рехабилитацията, програмата вече е на разположение, за всеки който реши да се възползва.

Тя би могла да се ползва както от преболедували инфекцията преди минимум три месеца, така и хора, които не са боледували, но имат нужда от физическо и психологическо укрепване, вследствие на утежнената социална обстановка и дълга изолация.

Специализирана програма за рехабилитация след COVID-19

Програмата е разработена от елитен екип от професионалисти, начело с проф. д-р Красимира Кисьова, проф. Енчо Калчев, д-р Огнян Софтов и д-р Румяна Малчева, като е базирана на последните гайдлайни на база проучванията за постковид рехабилитация в световен мащаб.

Желаещите да се възползват от програмата, ще имат възможност да избират и най-подходящия за тях вариант, а именно 6, 10 или 15 процедурни дни. Независимо от избора, всяка една от възможностите на програмата стартира с лекарска консултация за снемане на комплексна оценка за общото здравословно състояние и изготвяне на индивидуална програма от процедури, базирани на резултати от направени изследвания.

Програмата се предлагала в комбинация с настаняване и изхранване на пълен пансион със специално разработено меню. Преференциална цена за настаняване в комбинация с програмата: 91,00 лв на човек в студио Делукс при двойно настаняване

Има възможност за 6 процедурни дни и 7 дни престой във Flamingo Grand Hotel & SPA

Програмата се състои от 6 процедурни дни с от 3 до 5 процедури на ден. Програмата с лекарски преглед и оценка на общото здравословно състояние. Назначава се 6 дневна процедурна програма, съчетаваща инхалации с морска вода, топли компреси с кал или луга и масажи, хидротерапия, дихателни упражнения, теренно лечение и имунно стимулиращи чайове и напитки. В комбинация с високо калорийното меню, предлагащо вкусни разнообразие от питателна закуска; 4-степенен обяд с продукти местни производители; имунобустер смутита и шейкове, протеинови барчета и пайове за едно пълноценно междинно хранене; и 4-степенна вечеря от избрани специалитети, приготвени от ТОП готвачите на Албена. Цената на програмата за 6 процедурни дни е 286.50 лв

Цена за настаняване и изхранване във Flamingo Grand Hotel & SPA 5 за 7 дни е 637.00 лв на човек в студио Делукс при двойно настаняване и 923.50 лева за 7-дневна програма.

10 процедурни дни и 11 дни престой във Flamingo Grand Hotel & SPA

Програмата се състои от 10 процедурни дни с от 3 до 5 процедури на ден. Програмата започва с лекарски преглед и оценка на общото здравословно състояние. Назначава се 10 дневна процедурна програма, съчетаваща инхалации с морска вода, топли компреси  с кал или луга и масажи, хидротерапия, дихателни упражнения, теренно лечение и имунно стимулиращи чайове и напитки. В комбинация с високо калорийното меню, предлагащо вкусни разнообразие от питателна закуска; 4-степенен обяд с продукти местни производители; имунобустер смутита и шейкове, протеинови барчета и пайове за едно пълноценно междинно хранене; и  4-степенна вечеря от избрани специалитети, приготвени от ТОП готвачите на Албена. В последния ден се назначава вторичен лекарски преглед и се обобщават резултатите от измината рехабилитационна програма, изписват се упражнение за изпълнение в домашна среда.

Цена на програмата за 6 процедурни дни е  449.00 лв. Цената за настаняване и изхранване във Flamingo Grand Hotel & SPA 5* за 11 дни: 1001.00 лв на човек. Стойността на 11-дневна програма е 1 450.00 лв на човек.

15 процедурни дни и 21 дни престой във Flamingo Grand Hotel & SPA

Програмата се състои от 15 процедурни дни с от 3 до 5 процедури на ден. Програмата започва с лекарски преглед и оценка на общото здравословно състояние. Назначава се 15 дневна процедурна програма, като след всеки 6ти процедурен ден има два последователни дни почивка. Програмата съчетава инхалации с морска вода, топли компреси с кал или луга и масажи, хидротерапия, дихателни упражнения, теренно лечение и имунно стимулиращи чайове и напитки.. В комбинация с високо калорийното меню, предлагащо вкусни разнообразие от питателна закуска; 4-степенен обяд с продукти местни производители; имунобустер смутита и шейкове, протеинови барчета и пайове за едно пълноценно междинно хранене; и 4-степенна вечеря от избрани специалитети, приготвени от ТОП готвачите на Албена. В средата и края на програмата назначават още два контролни лекарски прегледи, преглеждат се резултатите от изминалата програма, а при необходимост се правят промени по назначените процедури с цел оптимизиране на резултатите от програмата.

Цена на програмата за 15 процедурни дни: 624.00 лв

Цена за настаняване и изхранване във Flamingo Grand Hotel & SPA 5* за 21 дни: 1 911.00 лв на човек

Стойност на 21-дневна програма: 2 535.00 лв на човек

c