Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Млади акордеонни таланти с първа сценична изява в Добрич

На 10 март 2021 г. се състоя музикалният спектакъл на акордеонния клас в добричкото Народно читалище „Йордан Йовков – 1870" чийто ръководител е Деян Дженков . Това бе първа изява за групата от таланти, сформирана и провеждаща занимания от няколко месеца в културно-просветното учреждение.

Деян Дженков лично представи всички свои ученици, за някои от които сцената на читалищната зала „Зорница“ бе дебютна поява с изпълнение на акордеон. Децата и юношите, които са негови възпитаници, бяха подготвили разнообразна музикална програма от произведения в различни музикални жанрове като „Гайда“, „Валс“, „Сенчица“, „Коминният ъгъл“, „Вятър ечи“, „Мазурка“ и др. Любопитен акцент бе и триото от ученици, което представи „Хорце“.

Клас „Акордеон“ е посещаван и от възрастни, които също имаха възможност да участват в спектакъла. Те се представиха с „Бачковско хоро“ и „Михалска копаница“.

Самият преподавател също поздрави публиката. За гостите в „Зорница“ той бе подготвил Танго „Рио Сена“ и „Ръченица“.

Гвоздеят в програмата бе гост-изпълнителят Емил Халачев, ръководител на орк. „Лира“ и един от най-популярните акордеонисти в Североизточна България. Той поздрави участници и публика с две мелодии, а финал на спектакъла постави дуетното му изпълнение с Деян Дженков на традиционното българско Право хоро.

c