Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Благодарност към медици от МБАЛ в Добрич изказва жена с тежка алергична реакция

Благодарност към медиците от Спешно отделение и Отделението по анестезия и интензивно лечение /ОАИЛ/ на Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич изказва нашата съгражданка Диана Стрезова. За Про Нюз Добрич тя разказа, че на 5 март вечерта получава тежка алергична реакция след консумация на скариди и посещава Спешно отделение. Веднага е приета в Шокова зала, дори не са я карали да чака да й оформят документите. „Започнаха да действат много професионално. Екипът беше от много млади лекари, медицински сестри и санитарки, смяната им тъкмо приключваше. Дадоха ми кислород, поставиха ми системи, орбазон и други лекарства”, сподели жената. Непрекъснато я наблюдавали.

По думите на съгражданката ни доброто отношение не е било само към нея, а и към останалите в Шокова зала. „Бяха толкова мили, толкова слънчеви, просто съм възхитена”, каза тя. Сподели, че е живяла много години в Испания и винаги е завиждала на тяхната здравна система. „Това, което видях в двете отделения – като професионализъм, като отношение, реакции, не мога да го разгранича, дори е на по-високо ниво”, посочи добричлийката.

Медиците предлагат на Стрезова да остане в ОАИЛ за наблюдение и терапия, защото успяват да овладеят донякъде алергията, но отоците по лицето й остават. Тя обаче отказва, подписва документи за това и се прибира у дома. На следващата сутрин вижда, че отоците и зачервяването продължават и се притеснява. Посещава отново Спешно отделение, на смяна е началникът на отделението д-р Виолина Милкова и друг екип. Веднага са й направени нужните процедури, след това я наблюдават. Приемат я в ОАИЛ и й правят нужните изследвания.

„Също съм много възхитена от работещите в отделението. Тези хора са страшно натоварени”, сподели добричлийката. Тя разказа, че стаята е била чиста, с телевизор, с нужните условия. Сподели, че й е станало мъчно след като забелязала на чаршафите надпис на туристическа фирма. „Тази болница има нужда от дарения, от много неща. Вярно, че здравната ни система е объркана, но ние гражданите, защото сме потенциални пациенти всички, трябва много да помагаме. В града ни има толкова много срамно богати хора, които карат коли за милиони. Ако аз имах тези пари бих дарила огромна сума за болницата. Защо трябва да ходим да се лекуваме в София, във Варна, като можем го правим тук, да се гордеем и да сме спокойни”, пита жената.

Съгражданката ни сподели, че се възхищава и от новия изпълнителен директор на болницата д-р Георги Желязков. Виждам, че се опитва от нищо нещо да прави, посочи тя. По думите й е привлякъл много млади хора. „Вярвам на младите хора, вярвам на д-р Желязков, че ще промени нещата в нашата болница – със съдействието на община, на държава донякъде”, смята жената. По думите й трябва да сме много благодарни на медиците. Когато е благодарила на млад лекар той е споделил: „Това, което чуваме от пациенти като Вас, ни дава криле”. Тя е благодарила и на началника на ОАИЛ д-р Митко Груев и на екипа му, когато са я изписвали.

„На всички съм благодарна за отношението, за грижите и за добрината”, допълни Диана Стрезова.

c