Бизнес Водещи новини - дясно Общество Туризъм

Без PCR тест за транзитно преминаващите с личен транспорт през Румъния

Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, с лично превозно средство, са освободени от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест.

Информацията бе оповестена от Министерство на външните работи на Румъния във връзка с въведените на 6 март нови ограничителни мерки при влизане на български граждани, вследствие на включването на България в списък с държави от т.нар. жълта зона.

Според тях, транзитно преминаващите през територията на Румъния, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона,  които пътуват с обществен транспорт, независимо по суша или по въздух, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство. Изключения от това изискване се правят за деца на възраст до 3 г. (включително), както и за граждани, които са си направили ваксина срещу SARS-CoV-2 и са получили и втората доза от нея, ако са минали най-малко 10 дни между поставянето на втората доза от ваксината и датата на влизане в Румъния. Изисква се и съответната медицинска документация, която да потвърди датата на имунизация.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към: посолство на България в Букурещ на телефон +40 21 230 2150; +40 21 230 21 59, както и чрез е-адрес: Consular.Bucharest@mfa.vbg.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *