Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С грижа за хората, с грижа за Добруджа „БСП за България” иска доверието на избирателя

С червени балони, с бюлетина №4 в ръка 12-те кандидати за народни представители на „БСП за България” се представиха официално пред добричлии, членове и симпатизанти на БСП.

Председателят на Областния съвет на БСП Румен Мунтянов представи водача на листата - Мая Димитрова, председател на Общинския съвет на БСП-Добрич, председател на Общинския съвет в град Добрич, адвокат. „Преди всичко Мая Димитрова е доказан социалист и работохолик” – добави той.

Мая Димитрова представи останалите кандидати в листата. „Кампанията в това пандемично време се води много трудно и различно. По-важно обаче е да покажем резултат на 4 април – деня на парламентарните избори. В листата участват хора, които са се доказали в професията си – експерти в земеделието, юристи, икономисти. Те са представители на общините в Добричка област” – добави тя. Ето какво казаха кандидатите:

Даниел Петков, досегашен народен представител, №2 в листата:

„Като досегашен народен представител съм работил и ще работя за създаването на законодателство, което е свързано със земеделския бранш, както и за популяризирането и развитието на аграрната наука в област Добрич.”

Симеон Симеонов, председател на Отечествения съюз, №3 в листата, коалиционна квота:

„За мен е чест да бъда в листата на БСП представител на гражданското общество. Ще работя, както и досега, основно за две неща – първо България и Добруджа се нуждаят от гражданско разбирателство и единение в името на голямата промяна. Второ – България и Добруджа се нуждаят от съществена икономическа реформа с ускорен икономически растеж и приоритет – авансов ръст на доходите, за да излезем от позорното последно място в тъй нар. Клуб на богатите.”

Румен Мунтянов, председател на Областния съвет на БСП, зам.-кмет на община Ген. Тошево, №4 в листата:

„Ще работя основно за това гласът на Добруджа и добруджанци да се чува в София пред централната власт.”

Пламен Желязков, председател на БСП-Тервел, народен представител в 42-рото Народно събрание, №5 в листата:

„Основните направления, по които ще работя, са повишаване на ефективността на публичните разходи и на самостоятелността на българските общини.Както виждаме, раздават се публични финанси от джипки. Това трябва да приключи, защото това означава всеки един кмет да се моли в София. Другото основно направление, което е изключително важно за Добричка област, е подобряване на пътната инфраструктура. Важно е също откриването на работни места чрез инвестиции от страна на държавата в определени райони  и този район трябва да бъде Добруджа.”

Сияна Фудулова, общински съветник от БСП в община Балчик, народен представител в  40-ото и 42-рото Народно събрание, №6 в листата:

„Ще работя за подкрепа на малкия бизнес, за преструктурирането на Българската банка за развитие, защото само така можем много бързо да настигнем средноевропейския брутен вътрешен продукт.На България й трябват 62 години, за да станем европейци, докато на Румъния са необходими само 20 години.”

Здравко Здравков, общински съветник в община Крушари, №7 в листата:

„За мен най-важното като участник в тази листа ще бъде да изведа добруването на малкия земеделски стопанин, малкия животновъд, малкия зеленчукопроизводител и дребния овощар на едно друго ниво, а не, както сега, да са натикани в ъгъла. Зрънцето е спасило България от всички национални катастрофи, то ще го спаси и от тази, до която сме доведени през последните 12 години  от ГЕРБ. С визия за Крушари и с грижа за Добруджа ще работя.”

Красимир Мецов, бизнесмен, №8 в листата, гражданска квота:

„Като икономист, приоритетите ми са бърз икономически растеж, повишаване на доходите на хората, както и специален фокус към микро, малките и средните предприятия, улеснен достъп за европейско финансиране. Да работим за нови брандове, които са с деклариран географски район „Произведено в Добруджа”.”

Георги Събев, кмет на село Кардам, община Ген. Тошево, №9 в листата:

„Да работим за това да задържим младите хора в Добрич и Добричка област, да спрем обезлюдяването на селата, да осигурим работа на младите хора по европейски и национални програми. Да им осигурим бъдеще тук с адекватно и добро заплащане.”

Боян Саркизов, общински съветник от БСП в Добрич, учител, №10 в листата:

„Задачите ми са издигане статуса на учителя, поправки в Закона за училищното и предучилищнотообразование и включване задължително на патриотичното възпитание, прекъсване на преиначаването на историята и един учебник.”

Галин Господинов, главен юрисконсулт в РУО-Добрич, №11 в листата:

„Ше работя за здравеопазването в Добричка област – болницата да не са търговски дружества, електронна здравна карта и т.н.”

Инж. Иван Костов, бизнесмен, №12 в листата:

„Като специалист в областта на транспорта, считам, че националната, както и областната, транспортна система се нуждаят от сериозна реформа, за да могат да подпомагат по-добре, както икономиката, така и гражданското общество. В Добричка област има проблеми не са само с градския транспорт, но и с жп транспорта. Без транспортна логистика нашата икономика не може да се развива.”

Сред ръкопляскания и възгласи „Победа” Мая Димитрова завърши така: „Ще работим с грижа за хората и с грижа за Добруджа. С бюлетина №4 на 4 април за победа на БСП, за промяна в България, за смяна на порочното управление на ГЕРБ, за смяна на срутището ГЕРБ. Гласувайте, само заедно можем да постигнем това.”

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c