Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

МБАЛ-Добрич с апел: Не подценявайте коронавируса! Четири смъртни случая само през последните 5 дни

МБАЛ-Добрич АД реши да отправи пореден апел към гражданите на Област Добрич

 От ръководството на лечебното заведение заявиха, че са силно обезпокоени от разрастването на разпространението на COVID-19 в Област Добрич.

Както стана ясно от редовната информация в Единния информационен БГ ковид-портал, общият брой на положителните случаи за COVID-19 в региона вече е 4395, а само през последното денонощие са потвърдени 37 нови случая.

От болничната управа съобщиха, че от началото на месец март т.г., през лечебното заведение са преминали 50 пациенти с коронавирусна инфекция и усложнения, само през последните пет дни, четирима от пациентите са загубиха битката с коварното заболяване.

COVID-19: По над 3,4 хил. заразени и излекувани за деня, нови 37 случая от област Добрич

В отправения от ръководството на МБАЛ-Добрич апел се казва:

Отговорното отношение на гражданите в област Добрич и спазването на противоепидемичните мерки, ще даде  възможност на екипите ни да приемат и помогнат на всички, които се нуждаят. Но системата, нашата организация и професионален ресурс имат лимит.  Само осъзнаването на сериозността на ситуацията от всички ще помогне той да не бъде изчерпан.

Запазете себе си, помогнете ни  да съхраним силите на лекарите и медицинските работници, за да може болницата да функционира нормално и да бъде в помощ на всички нуждаещи се!

  Призоваваме жителите на област Добрич да бъдат дисциплинирани и отговорни, като спазват социална дистанция и носят лични предпазни средства. Да пазим здравето на родителите и децата си, на приятелите и колегите, на съседите и непознатите.

Не се поддавайте на паника, но и не подценявайте коронавируса!

Да бъдем разумни и дисциплинирани, за да останем здрави!

c