Водещи новини Култура Образование Общество

Именичката Галина Тузларова от Добрич: Учителската професия ми дава поглед в бъдещето

Имен ден празнува днес учителят с дългогодишен стаж Галина Тузларова от Добрич. За Про Нюз Добрич тя сподели, че е кръстена на дядо си Георги по бащина линия. Незнайно защо и за нея, много дълго в детството й са й казвали Гергана.

И тази година Тузларова спази традицията и почерпи по повод имения си ден своите колеги и децата, на които преподава. Те я зарадваха с много цветя и поздравления. Педагогът сподели, че особено са мили картичките на децата, които са нарисували за празника й. Вечерта ще празнува с близките си.

Галина Тузларова е учител от 36 години. В момента преподава в СУ „Свети свети Кирил и Методий” по български език на втори „а”и втори „в” клас, класен ръководител е на втори „а” клас. „Аз не съм си мислила, че мога да работя нещо друго, защото в моето семейство всички жени са учители – майка ми, сестра ми. Дори баща ми в ранната си младежка възраст е бил преподавател, после се преквалифицира”, сподели именичката. 

Най-важното, което ми дава професията, е поглед в бъдещето, каза Тузларова. По думите й учителите са единствените хора, които с професията си могат да надникнат в бъдещето, няма други. „Удовлетворението е много голямо. Когато си работил с децата виждаш плодовете на труда си. Малките ученици са непринудени. Дори да те ядосат, знаеш, че не го осъзнават. А когато и родителите са с необходимата загриженост към децата всичко е прекрасно”, каза педагогът.

Тя сподели, че децата са прекрасни, интересни, много неподправени и чисти. По думите й най-радостното в последно време в българското училище, респективно при малките, е, че е изчезва чалгата, това го вижда през нейните ученици в училище. Според Галина Тузларова съвременните деца са много прагматични от люлката. „Много практично поглеждат на живота. И работят основно в тази посока. Докато онези деца, преди 30 години, бяха много емоционални, повече изразяваха чувствата и емоциите си. Сега новото поколение е по-обрано в тази връзка”.

Неприсъствената форма на обучение, на която се налага да се преминава в определени периоди заради пандемията, е необходима, коментира учителят. „Не я одобрявам на 100 процента, но трябва да спасим животите на хората. Много е страшно”, сподели именичката. Тя разказа, че е преболедувала COVID-19. „Бях изумена. Това, което преживях, не може да се опише. Не е грип или някакво грипоподобно заболяване. То влияе на психиката на човека. И ако хората не го разберат е много тъжно”, каза преподавателят.

По повод празника си Галина Тузларова си пожелава – на нея и на близките си, огромното здраве. „И дано най сетне тази Великомъченица се обърне с доброто си лице към мен, защото много трагедии и нещастия ми се случиха през последните години. Така че вече искам нещо добро да видя в живота си и живея с тази надежда”, каза именичката.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *