Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Десет новозаразени са хоспитализирани на 9.03 в МБАЛ-Добрич, ОКЩ излиза с нови мерки

Расте заболеваемостта в областта, като само за последните 24 часа в МБАЛ Добрич за лечение от коронавирус са постъпили 10 души. От Областния координационен щаб призоваваха за строго спазване на противоепидемичните мерки.

Временно изпълняващият длъжността областен управител Румен Русев и секретарят на Областен координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване д-р Светла Ангелова апелират за стриктно спазване на противоепидемичните мерки на територията на област Добрич.

„Изключително стриктно трябва да се спазват предписаните мерки за отстояние между хората от 1,5 м, да се носи маска, която да покрива носа и устата и да се извършва честа дезинфекция на ръцете и открити повърхности, до които много хора имат достъп, особено в обществени сгради“ – казва Р. Русев. Д-р Светла Ангелова – директор на Регионална здравна инспекция, допълва, че отговорността е на всеки един и само със сериозно отношение и неподценяване на мерките, ще можем да преминем без сериозни поражения през поредната вълна на заболяването. Тя припомни, че област Добрич е в чрвената зона, като допълни, че само за ден в МБАЛ Добрич за лечение от COVID-19 са постъпили 10 души.

Четири смъртни случая на пациенти с COVID-19 в МБАЛ-Добрич само през последните 5 дни

Във връзка с препоръките на Националния оперативен щаб и проведеното заседание на министъра на здравеопазването с директорите на регионални здравни инспекции, в което участва и д-р Св. Ангелова, на 11 март т.г. ще се проведе заседание на Областния координационен щаб. Ще се обсъди обективната ситуация с разпространението на заболяването в област Добрич и ще се дискутират нуждите от мерки за противодействие на разпространението на заразата.

c