Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

580 записани за ковид-ваксина чрез е-регистър, РЗИ-Добрич ги насочва към кабинети в областта

Записаните, пожелали да се имунизират за текущата седмица са 190 души, а записалите се за следващата седмица са 390 лица. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

От РЗИ Добрич информират, че продължава организацията на имунизационната кампания на лицата, заявили желание да се ваксинират срещу коронавирус чрез стартиралия електронен портал на 04.03.2021 г. Регистрацията е достъпна на адрес https://his.bg/bg/reservation , където всеки гражданин може електронно да се запише. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция Добрич и секретар на Областния координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване  д-р Светла Ангелова и допълни, че утре – 11.03.21 г., в два от ваксинационните кабинети ще се извършват имунизации.

За текущата седмица записалите се желаещи са общо 190 лица от областта, като 125 от тях са пожелали да бъдат имунизирани с иРНК ваксина. За следващата седмица записалите се през електронния портал са 390 души.

„Създадена е организация и след прозвъняване на всяко едно от записаните лица, те се насочват към имунизационните кабинети. Същевременно комбинираме работата на кабинетите с поставянето на втора доза на лицата, които са определени приоритетно с Националния ваксинационен план – фази от първа до трета, включително. Паралелно продължава ваксинирането в завършваща фаза на лицата, заети с организирането и провеждането на изборния процес“ – каза д-р Ангелова. Тя уточни, че към настоящия момент на записалите се за ваксиниране чрез електронния портал се предлага възможност за имунизация с препарата AstraZeneca и допълни, че всеки, които предпочита друг вид ваксина, може на по-късен етап да се регистрира отново и да коригира въведените данни.

c