Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Готова е експертизата за дрога на детето, убило двама при катастрофа в Добрич

Готова е експертизата за установяване на ползване на наркотични вещества по делото за катастрофата на 04.09.2020 в Добрич, в която загинаха двама младежи. Това съобщи за Про Нюз Добрич наблюдаващият прокурор Димитър Димитров. Резултатите от нея обаче не могат да бъдат оповестени и са следствена тайна, тъй като лицето е непълнолетно.

Става въпрос за 14-годишния Руслан, който бе зад волана на „Форд“-а, катастрофирал на бул. „Добруджа“. В колата, която се е движела с несъобразена скорост, имаше общо шестима младежи, двама от които – на по 19 години, загинаха. Други две момчета бяха ранени.

14-годишният Руслан шофирал с висока скорост при катастрофата с двама загинали в Добрич

По случая с тежкото пътно произшествие бе образувано досъдебно производство за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице, извършено от водач без необходимата правоспособност – престъпление по член 343, ал. 3 от НК.

„Част от останалите експертизи трябваше да бъдат изготвени впоследствие,защото се чакаха резултатите от експертизата за наркотици. Трябваше да се види под какво влияние е бил водачът, има ли такова влияние, то как ще рефлектира на поведението му на пътя. Затова все още не са готови автотехническите експертизи“, поясни прокурор Димитров.

Неотдавна от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните съобщиха, че по желание на родителите с Руслан работят техни психолози.

c