Генерал Тошево Образование Общество

Еко и зони за спорт на открито изграждат в учебни заведения в Ген. Тошево

Две образователни институции от град Генерал Тошево са сред одобрените проекти в кампанията „Чиста околна среда – 2021г.”, след като в края на месец февруари Комисията за оценка на проекти на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) официално обяви одобрените за финансиране и реализация в рамките на националната кампания „Чиста околна среда – 2021 г.”, на тема „Обичам природата и аз участвам”.

Двата проекта, които са одобрени за финансиране и предстои да се реализират, са на  СУ „Н. Й. Вапцаров“  и ДГ „Пролет“, обявиха от общинска администрация в Ген. Тошево. До края на месеца ще бъдат подписани и споразуменията между двете институции и Министерство на околната среда и водите и ПУДООС за финансиране на одобрените проектни предложения.

Основната цел на проекта на ДГ „Пролет“ – „Здрави и щастливи деца, сред красива и зелена околна среда“ е да постави основите на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния и възпитателен процес. С този проект ще се изгради зона за спортни игри, оборудвана със съоръжения за мини футбол и баскетбол. В двора на детската градина ще се обособи  алпинеум и зелен Еко-кът с декоративни, многогодишни цветя и вечно зелени храсти, така ще се създаде прекрасно място за учене, игри и творчество на открито.

С  проекта на СУ „Никола Й. Вапцаров“ ще се изгради природо-образователно пространство „Слънчева класна стая“. Това се състои в изграждането на класна стая на открито около, която ще бъдат изградени алпинеуми, малки опитни градини с билки и цветя и занимателна зона за спорт и игри.

Одобреното финансиране на двата проекта е на стойност по 5 000 лева за всеки от тях, а срокът за реализация е седем месеца.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *