Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Арт клуб „Цветно” от Добрич с колективна първа награда от национален конкурс

Арт клуб „Цветно” към Общински младежки център „Захари Стоянов” в Добрич спечели колективна първа награда от Националния конкурс „Магията на изкуството” 2021 г., съобщи за Про Нюз Добрич Олга Иванова - ръководител на клуба. Надпреварата бе организирана от Обединения детски център за култура и изкуство в Русе.

Добричката школа участва в конкурса за първи път. Тя се включи в него с десет рисунки. „Наградата много ме зарадва, защото участваха доста известни школи. Това означава, че са оценили всички десет рисунки”, сподели Иванова. Освен колективната награда Арт клуб „Цветно” има още едно отличие – на Калоян Козарев. Двете творби на второкласника от СУ „П. Р. Славейков” са класирани на първо място в първа възрастова група. Рисунките са тематични – свързани са с цирка.

Наскоро възпитаници на Олга Иванова бяха отличени и в друг национален конкурс – „Недорисуван свят” в Чирпан, който е в памет на починало от анорексия дете. Специални награди получиха Доротея Тодорова и Лия Иванова.

Резултатите от още два конкурса очакват талантливите художници от Добрич. Техни творби са изпратени в конкурсите „Малките нашенци” в Казанлък, който е в рамките на Чудомировите празници, и „Водата – извор на живот” в Русе. И от двете надпревари добричката школа има награди през предни години.

c