Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Валентина Добринчева среща публиката в Добрич с новата си книга „Дневникът на К“

Своята първа среща с публика в Добрич ще има на 12 март (петък) от 18.00 ч. в Дом-паметник „Йордан Йовков“ новата книга на Валентина Добринчева „Дневникът на К“. „К“ като Коронавирус, като Ковид-19 и като Карантина – все неща, които белязаха живота ни през последната година, съобщават от РИМ.

В дневника, който е списван в реално време, се разказват истории и преживелици на жители на село в Североизточна България в двете наложени през 2020 година изолации през периодите 13 март – 13 май и 27 ноември – 21 декември.

За разлика от ограниченията в града на село героите могат да се разхождат сред природата и преживяват вълнуващи открития и срещи. Така извънредната ситуация се превръща във възможност за себепознание, сближаване със семейството и съседите, но и в дълбоко свързване с мястото на живот и неговите прелести. Книгата съдържа размисли за съществуването на съвременния човек, за наложените му ограничения, за свободата и липсата ù, за дистанционното обучение на учениците, но показва как заключеното време отключва много възможности за развитие и дава нови посоки на мислене и възприятие. Вдъхва надежда, вяра и любов.

Организаторите канят на среща с авторката, която е любопитна да научи дали и други са усетили като нея времето на Карантината‘2020.

Книгата е издадена по програма „Творчески инициативи“ на Национален фонд „Култура“.

c