Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Талантлива китаристка от Добрич блесна в „Забраненото шоу на Рачков“

Възпитаничката на СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич Василена Георгиева е част от бенда в новото развлекателно предаване на Нова Телевизия „Забраненото шоу на Рачков“. Талантливата добричлийка „изгря“ на сцената снощи в първото издание на шоуто, което ще се излъчва всяка неделя.

Василена Георгиева е завършила през 2020 година добричкото училище по изкуствата с класическа и електрическа китара, с преподаватели Екатерина Велкова и Атанас Капитанов. Свирила е в известния духов оркестър на учебното заведение, ръководен от Борислав Капитанов.

„Много музикално дете, от малка е с китарата, много е целенасочена. Печелила е множество награди от национални и международни конкурс и с класическа, и с електрическа китара“, каза за Про Нюз Добрич директорът на СУ „Св. Климент Охридски“ Мария Димитрова.

Василена е завършила училището миналата година и в момента е първокурсничка в Националната музикална академия „П.Владигеров“, специалност „поп и джаз пеене“. Тя и нейни съученици създават групата  Funk Temptation още в 9-10 клас. Бандата в състав Гергана Георгиева - пиано, саксофон, вокал, Василена Георгиева- китара, вокал, Пламена Димитрова - барабани, вокал, Мартин Стоянов - бас, тромпет, вокал, Яна Обретенова - лийд вокал, барабани. Младите добрички музиканти се изявяват в София, а преди дни издадоха дебютен сингъл - FAKE WORLD.

Бендът на Димитър Рачков, който зрителите чуха за първи път снощи, е с фронтмен поп изпълнителя Рафи Бохосян, който е и музикален продуцент.  Василена е единствената дама в състава. 

c