Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Изследователски център изграждат в училище „Хр. Смирненски“ в Ген. Тошево

С  финансиране по националната програма “Изграждане на училищната STEM среда” в Иновативно основно училище "Христо Смирненски" в Генерал Тошево се изгражда Изследователски център.

Ремонтните дейности вървят с пълна сила и не след дълго настоящи и бъдещи ученици ще могат да се възползват от него.

Иновативно основно училище "Христо Смирненски" е едно от десетте училища в областта с одобрен проект "Подкрепа за приобщаващо образование" по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

Мотивацията на екипа на иновативното ни училище е провокирана от желанието да създадем модерна, креативна и адаптирана учебна среда за учениците със специални образователни потребности. С одобрената субсидия ще се обособи специализиран кабинет, в който ще им бъде осигурена възможност да общуват, да се обучават и развиват в подходяща среда, съобразена с техните потребности и следвайки тяхното темпо.

С гордост заявяваме, че спечелването на този проект ни постави в началото на един дълъг път, по който учители, ръководство и родителска общност ще работят заедно и безкомпромисно, за да изградим многопластова среда в училище, осигуряваща комфорт и удобство за всички ученици.

c