Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Безплатно обучение за жени предприемачи ще се проведе в Добрич

Академия за жени предприемачи организира в Добрич Американското посолство в България в партньорство с Висше училище по мениджмънт /ВУМ/, съобщават от учебното заведение. Концепцията за създаване на академията (AWE – Academy for Women Entrepreneurs) е разработена от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ. Нейната цел е да предостави възможности на жени с бизнес идеи за развиване на умения, ресурси и мрежа, необходими за стартиране на успешен собствен бизнес.

Предвидено е Академията да се организира в присъствена форма веднъж седмично в сградата на ВУМ в Добрич. При необходимост обучението ще се проведе изцяло или частично онлайн в създадена за целта виртуална класна стая, като всяка от участничките ще има профил в платформата на Академията и достъп до електронните ресурси и материали.

Инициативата ще се проведе един път седмично в продължение на 13 седмици от 8 май до 12 юни и от 11 септември до 23 октомври. Лектори ще бъдат водещи лектори от ВУМ и предприемачи, стартирали собствен бизнес. Участието в Академията е напълно безплатно. Приемът ще се осъществи след подбор по документи и интервю при необходимост.

Участници в Академията може да бъдат жени на възраст над 18 години, български гражданки, със завършена средна или висша степен на образование. Те трябва да владеят добре английски език, да притежават основни компютърни умения – пакет MS Office, Интернет. Необходимо е да имат идея за стартиране на собствен бизнес или за развитие на съществуващ такъв. Крайният срок за кандидатстване е 16 април.

След успешното приключване на Академията и представянето на бизнес плановете всички ще получат сертификат от ВУМ. Разработените бизнес планове ще бъдат оценени от комисия, като трите най-добри ще получат финансиране - от 2000 до 5000 USD.

c