Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Жителите на Добрич подкрепят идеята за разкриване на медицински филиал

Жителите на Добрич подкрепят идеята за разкриване на Филиал на Медицински университет-Варна в града. Това съобщиха от Общината в отговор на отправено запитване на Про Нюз Добрич. Припомняме, че Общината пусна анкета, за да проучи нагласите на гражданите за разкриване на такъв филиал. На въпросите можеше да се отговори до края на февруари.

В анкетата са се включили 3 409 души. О тях са 2604 жени, а 801 - мъже. Висшистите са 2 432, а със средно образование - 924.

На въпроса „Според Вас има ли недостиг на здравни специалисти във Вашия регион?“ превес имат положителните отговори. 3 330 души смятат, че разкриването на филиал на Медицински университет-Варна ще създаде възможност за преодоляване на дефицита от здравни специалисти в региона. Отново с положителен отговор са 3 272 участници, които смятат, че обучението на студенти по медицински специалности ще доведе до повишаване авторитета на здравеопазването в Добрич.

Община Добрич изпълнява всички стъпки по предоставения й „Алгоритъм на дейностите и процедури за разкриване на Филиал към Медицински университет гр. Варна“.

c