Водещи новини - дясно Здраве Образование Общество

Жителите на Добрич подкрепят идеята за разкриване на медицински филиал

Жителите на Добрич подкрепят идеята за разкриване на Филиал на Медицински университет-Варна в града. Това съобщиха от Общината в отговор на отправено запитване на Про Нюз Добрич. Припомняме, че Общината пусна анкета, за да проучи нагласите на гражданите за разкриване на такъв филиал. На въпросите можеше да се отговори до края на февруари.

В анкетата са се включили 3 409 души. О тях са 2604 жени, а 801 – мъже. Висшистите са 2 432, а със средно образование – 924.

На въпроса „Според Вас има ли недостиг на здравни специалисти във Вашия регион?“ превес имат положителните отговори. 3 330 души смятат, че разкриването на филиал на Медицински университет-Варна ще създаде възможност за преодоляване на дефицита от здравни специалисти в региона. Отново с положителен отговор са 3 272 участници, които смятат, че обучението на студенти по медицински специалности ще доведе до повишаване авторитета на здравеопазването в Добрич.

Община Добрич изпълнява всички стъпки по предоставения й „Алгоритъм на дейностите и процедури за разкриване на Филиал към Медицински университет гр. Варна“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *