Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

От 8 март се спира болничният планов прием в "червените зони"

От понеделник ще бъде спрян плановият прием и плановите операции във всички болници в т.нар. червени зони в страната. Това съобщи в "Денят започва" по БНТ директорът на "Александровска" болница проф. Борис Богов. Област Добрич и други 21 области на страната попадат в рисковата червена група.

По думите на проф. Богов, е разпратено указание от Националния оперативен щаб, а официална заповед се очаква по-късно днес -целта е да се освободят легла за пациенти с коронавирус.

таблица: НЦЗПБ

Запълнен е капацитетът на реанимацията на Ковид-сектора на болницата в Добрич

В "Александровска" болница на седмична база се наблюдава увеличаване на новопостъпилите с COVID-19 средно с около 2-2,5%. В ковид отделенията лежат 103-ма пациенти, като 10 са интензивни, а останалите са средно тежки случаи, уточни професорът. Всеки ден има нови случаи - средно 4-5 от тези, които преминават през спешното отделение. Заети са около 40% от разкритите легла.

От понеделник (8 март), за да се ограничи разпространението на COVID-19 в болница "Пирогов" се спира плановият прием и плановите операции. Забраняват се свижданията, съобщиха от лечебното заведение на страницата си в социалните мрежи.

Със заповед на директора на болницата проф. Асен Балтов ще бъде засилен контролът по входовете на лечебното заведение. Разрешава се само по един придружител на тежко болни пациенти, преминаващи през приемните кабинети на Мултипрофилното спешно отделение на "Пирогов".

Над 2 хил. новозаразени с COVID-19, 30 са от област Добрич

30 са новопотвърдените случаи на коронаиврусна инфекцие през последните 24 часа на територията на област Добрич. Общият брой на регистрираните от областта към днешна дата вече е 4253. 319 имунизации, от които 194 – тип първа игла, са направени през четвъртия ден от седмицата в специализираните кабинети в областта. Реимунизирани до момента в областта са 842.

c