Водещи новини - дясно Култура Общество

Концерт-продукция и “Честита Баба Марта” – акценти в мартенския афиш на най-старото читалище в Добрич

Витрини с библиотечни документи и музикален спектакъл са акцентите в културния афиш на добричкото Читалище “Йордан Йовков 1870 година” в месеца на жените.

За посетителите си, екипът на Читалищната библиотека представя през първия пролетен месец няколко тематични витрини с библиотечни документи – експонирани в секторите “Обслужване на деца до 14 години” и “Заемане за дома”, както и във фоайето на читалищната сграда. Витрините са озаглавени “Честита Баба Марта”, “143 години от Освобождението на България” и “Честит 3 март”, като първите две всички посетители могат да видят през целия месец, а последната – до средата на март, информираха от просветното ведомство.

На 10 март, сряда, от 18:00 часа пък зала “Зорница” ще посрещне гости за Музикалния спектакъл на Клас “Акордеон” при Музикалната школа на Читалището. Класът е ръководен от преподавателя Деян Дженков, който е завършил Музикалната академия в гр. Пловдив и от няколко месеца е част от екипа на едно от духовните огнища на гр. Добрич.

 Спектакълът ще бъде първа изява на обучаващите се в Клас “Акордеон”, като на сцената ще се изявят 12 таланта. Те ще представят подбрани жанрови и фолклорни пиеси. Изненадата в спектакъла ще бъде специалният гост. Ръководителят на орк. “Лира” – гр. Добрич, оркестрантът в професионален фолклорен ансамбъл “Добруджа” и музикантът с модерна мисъл и визия за българския фолклор – Емил Халачев, също ще поздрави публиката със свои изпълнения.

Организаторите съобщиха, че събитията ще се повеждат при съблюдаване на всички мерки, издадени от Министерство на здравеопазването на Република България. Капацитетът на зала “Зорница” ще бъде зает на 30%.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *